Verdens beste verdensmesterskap

Hvert fjerde år gjennomføres en turnering som nærmest får verden til å stoppe opp i over fire uker. Verdens aller beste fotballspillere samles for å gjøre opp status som det beste landslaget på kloden, og det genererer en god del oppmerksomhet og interesse blant rimelig mange mennesker.

Øyeblikkenes mesterskap

Det er selvsagt verdensmesterskapet i fotball det er snakk om her, og gjennom historien har mange av verdens største ikoner innen all idrett vokst fram under slike mesterskap. Pele stormet scenen i Sverige i 1958, mens Argentina for alvor fikk vist frem Maradona i Mexico i 1986, etter et heller middelmådig VM i 1982.

Stjerner står og faller i slike mesterskap og Zidane i 2002 og 2006 er eksempler på opp- og nedturer et mesterskap på denne størrelsen kan stå for. Nå har riktignok Zidane kommet godt ut av det til slutt, men slike øyeblikk setter seg i den globale minnebanken og mesterskapene er fulle av disse.

Og det vil komme flere!

Qatar 2022

Russland arrangerte VM i 2018 og ga oss flere gylne øyeblikk, men nå er det på tide å se mot neste VM og Qatar.

På tross av mye kritikk og flere kontroverser ligger det an til et mesterskap uten sidestykke i 2022. Mesterskapet avvikles i november og desember grunnet den ekstreme varmen sommertid i regionen. Dette vil medføre endringer i terminlistene til alle de store ligaene i verden, og av den enkle grunn skape enda mer oppmerksomhet rundt mesterskapet.

Qatar er det klart minste landet som har arrangert verdensmesterskapet, både målt i antall innbyggere og størrelse. Gulfstaten er faktisk ikke mye større enn Kautokeino kommune i målt areal. Infrastrukturen som stort sett bygges fra bunnen blir storslått og ligner svært lite som har blitt bygget tidligere, og alt skal reflektere Qatars historie og kultur.

Alt ligger til rette når den store scenen åpnes, og verdens fotballstjerner slippes løs på de nye arenaene. Nye øyeblikk vil garantert skapes!